Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Verwarm de oven op 180C°. Smelt mix 3 in een pannetje op het vuur. Meng mix 1 in een grote kom en voeg mix 3 bij mix 1. Neem een ovenschaal en leg bakpapier over de bodem. Verspreid de mengeling van mix 1 en mix 3 over het bakpapier. Hou er rekening mee dat je het niet dikker dan 1 cm op het bakpapier legt! Anders wordt het niet lekker krokant. Als je nog over hebt van de mengeling neem dan beter een 2de ovenschaal en verspreid daar de rest op. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende +/- 30 minuten. Let wel op dat je de mengeling om de 10 minuten eventjes omroert. Elke oven verschilt en sommige willen hun granola een beetje donkerder dan de andere. Daarom raden we aan om tegen het einde van de tijd zelf even te kijken of de kleur naar wens is. Het krokante komt pas als je de ovenschaal uit de oven haalt. Wanneer de mengeling helemaal is afgekoeld krijg je pas echt die lekkere crunch. Nu is het tijd om mix 2 erbij te voegen! Meng alles nog eens goed door elkaar.
Nu is je Granola klaar om over je yoghurt, smoothie, platte kaas, … te strooien!
Smakelijk!

BEWAARTIP: Doe de overschot van de granola in een gesloten potje.

EXTRA BENODIGDHEDEN: bakpapier & platte ovenschaal

INGREDIËNTEN VOOR +/- 1 WEEK VOOR 2 PERSONEN:

MIX I

  • 150g havervlokken
  • 75g hazelnoten
  • 100g amandelen
  • 75g gepofte quinoa
  • 50g lijnzaad
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 1tl kaneelpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemonpoeder

 

MIX II

  • 50g gojibessen
  • 50g rozijnen
  • 50g moerbeien
  • 50g cranberries

 

MIX III

  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie
  • 5 el agavesiroop

 

Gerelateerde kooktips en gerechten