Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Kook de linzen in 300ml water samen met de groentenbouillon. Snijd de wortel, paprika en courgette in fijne blokjes. Snipper de ui en pel de look. Zet een braadpan op medium vuur en stoof de ui tot ze goudgeel is, pers er de look over en voeg de blokjes groenten erbij. Stoof dit tot alle groenten gaar zijn. Kruid de groenten met de paprikapoeder, oregano, chilivlokken, herbamare en peper.

Wanneer de linzen bijna gaar zijn mag je de haver eraan toevoegen, dit zal het geheel binden. Laat het nog even koken tot de haver ook gaar is ( er mag geen kookvocht meer overblijven). Doe de linzen-havermengeling in een mengkom en voeg de groenten eraan toe, werk af met tomatenpuree. Meng alles goed tot je een vaste consistentie hebt. Zet het voor ongeveer een uurtje in de koelkast.

Wanneer de vulling koud is kan je beginnen vormen. Neem ongeveer één grote eetlepel van de vulling in je hand en rol tot een balletje, duw het dan met je beide handpalmen een beetje plat tot je een kleine burger verkrijgt en rol het nadien in de rijstkruim. Herhaal dit tot de vulling op is.

Bak de kroketjes 3 min. aan beide zijde in een hete pan met kokosolie. Je kan ze serveren met een frisse salade of gewoon zo als snackje!

Smakelijk!

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 100gr. bruine linzen
  • 50gr. fijne haver
  • 1tl. groentenbouillon ( Morga )
  • 1tl. tomatenpuree
  • 1tl. paprikapoeder
  • 1/2tl. oregano
  • 1/3tl. chilivlokken
  • Rijstkruim ( organ ) om te paneren

 

Gerelateerde kooktips en gerechten