Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Neem een wok en zet deze op een groot vuur. Doe het zakje kokoscrème in de wok en giet er een scheutje water bij (zo kan de kokoscrème niet verbranden!). Roer totdat je een vaste crème krijgt. Voeg de groene curry bij de kokoscrème en roer gedurende 2 minuten. Giet er nu de kokosmelk bij en zet het vuur wat lager. Nu kan je de groenten en het vlees voorbereiden. Kuis de gember en snij in dunne plakjes. Kneus het witte gedeelte van het citroengras met de achterkant van je mes (zo komen de aroma’s makkelijker vrij). De aubergine mag je in blokjes van ongeveer 2×2 snijden. Verwijder het steeltje van de shiitake en snij het hoedje in 4 partjes, de mini-mais snij je overlangs in 2. Zet het vuur van de wok terug hoger. Doe als eerste het citroengras en de gember in de wok. Voeg de aubergineblokjes erbij en laat dit even garen.
Nu mag je al de boontjes, sugar snaps, peultjes, mais en shiitake mee in de wok gooien. Dit mag je allemaal een tijdje laten garen en regelmatig omroeren. Voor de spicy lovers onder ons; voeg er eventueel wat chilipeper bij of nog een extra lepel currypasta. De sojascheuten doe je er bij vlak voor je alles uit de wok haalt. Verdeel de curry over de 4 borden en scheur er de thaise basilicum en koriander over.
Serveer er wat gestoomde jasmijn rijst bij on the side.

INGREDIËNTEN

  • 250g kip/tofu/varken/rund/…
  • 2el groene curry (Amaizing)
  • ½ duim gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 handvol thaise basilicum
  • 1 handvol koriander
  • 1 zakje kokoscrème (Rapunzel)
  • 400ml kokosmelk (Rapunzel)
  • ½ aubergine
  • Handvol sugar snaps
  • Handvol groene boontjes
  • Handvol peultjes
  • 5 mini mais
  • 250g Sojascheuten
  • 250g Shiitake champignons

 

Gerelateerde kooktips en gerechten