Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56
20 apr 2016 door In Glutenvrij, Vegetarisch

Snipper de ui en stoof ze aan in een diepe pan in olijfolie, op een middelhoog vuurtje.  Doe de risottorijst mee in de pan en roer alles tot de korrel er glazig uitziet.  Blus dit met witte wijn en laat de wijn inkoken.  Nu kan je beetje bij beetje (pollepel) de bouillon hieraan toevoegen.  Je moet wel telkens na elke lepel alles omroeren totdat de bouillon in de rijst is getrokken.  Herhaal dit bij elke lepel bouillon die je in de pan doet. Was ondertussen de bussel waterkers.  Snij deze nadien fijn.

Zet een 2de pan op het vuur om de zonnebloempitten te roosteren.  Hiervoor heb je GEEN olie nodig.  De pitjes mogen zo in de pan, maar let er wel op dat je ze regelmatig omroert zodat ze niet aanbranden!  Van zodra ze geroosterd zijn zet je de pan van het vuur.

Strooi de parmezaanse kaas over de risottorijst, roer alles eens goed om totdat de kaas gesmolten is.  Nu mag je de waterkers erbij voegen en weer roer je alles goed om.

Doe de risotto in een diep bord en strooi pas als laatste de geroosterde zonnebloempitjes erover.

Laat het smaken!

INGREDIËNTEN:

  • 1 ui
  • 2 dl witte wijn
  • 1/2l groentenbouillon
  • 100gr risottorijst
  • 1 bussel waterkers
  • geraspte parmezaanse kaas
  • hand vol zonnebloempitten

 

Gerelateerde kooktips en gerechten