Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Zet de kamut met drie maal het volume water op een zacht vuurtje en laat dit 2 uur koken. Doe de agavesiroop, het water, de steranijs en het kaneelstokje in een pot. Schil met een dunschiller de zeste van de citroen en pers de citroen in het potje met de siroop. Schil de peer en snij deze in 8 partjes, verwijder ook het klokhuis. De partjes mag je mee in de kokende siroop leggen.

Zet het vuur af en laat dit een half uurtje rustig verder garen. Rooster de noten en pitten in een pannetje en zet aan de kant. Snij de blauwe schapenkaas in blokjes van een halve centimeter.

Hak de peterselie fijn. Doe de kamut in een grote mengkom wanneer deze gaar is. Voeg daar de noten, pitten, blauwe kaas en peterselie bij.
Giet de peertjes af en hou de siroop bij voor een ander lekker gerechtje. Wist je dat u deze siroop voor zeker een aantal weken kan bewaren in de koelkast?

Meng voorzichtig de peertjes mee onder het geheel in de mengkom. Smaak alles af met de walnootolie, olijfolie, herbamere en peper.

Ingredi├źnten:

  • 100ml agavesiroop
  • 0,5L water
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 citroen
  • 2 grote peren
  • 100g blauwe schapenkaas
  • 1el walnoten
  • 1el hazelnoten
  • 1el pompoenpitten
  • handje vol peterselie
  • 100g kamut
  • 2el walnotenolie
  • 2el olijfolie
  • Herbamere
  • Peper

 

Gerelateerde kooktips en gerechten