Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Week de bonen in tweemaal zoveel water en laat ze een nacht rusten. Spoel de bonen af en kook ze in gezout water. Wanneer deze gaar zijn zet je ze even aan de kant zodat ze wat kunnen rusten in hun kookvocht. Was de groenten met een groentenborsteltje en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180°. Neem een ovenbestendige pot en giet wat olijfolie op de bodem. Pers 2 tenen look uit en bakt deze tot ze een goudgele kleur hebben. Voeg 3el van de bonen bij en prak ze met een vork of pureestamper tot een smeuïge massa. Dit zorgt voor een mooie binding. Doe de groenten erbij en breng op smaak met currypoeder, komijnpoeder en de bouillon. Schep er de bonen bij met hun vocht en zorg dat deze net onder staan. Roer nog eens goed om. Bedek met een deksel en plaats de pot in de oven. Laat alles sudderen voor een uurtje en uw gerecht is klaar!
Een heerlijk recept voor de koude winterdagen.
Smakelijk!

INGREDIENTEN:

  • 50gr. gedroogde zwarte bonen
  • 50gr. gedroogde witte bonen
  • 50gr. gedroogde rode bonen
  • 1 grote rode biet
  • 2 grote wortelen
  • 1 blauwe raap
  • 1 gele raap
  • 1 koolrabi
  • 4 tenen look
  • 1tl curry madras
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl bouillonpasta (morga)

 

Gerelateerde kooktips en gerechten