Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Geglaceerd linzenbroodje

door Kris Verheyen in Comments: 0

Verwarm de oven op 170°C. Kook de linzen tot ze bijna puree zijn, rooster de walnoten 5min. in de oven en week het lijnzaad in water. Sauteer ondertussen de ui en look in een braadpan, voeg er de groenten en rozijnen aan toe en laat nog 5min. stoven tot alles gaar is. Giet de linzen af en meng met de groenten. Voeg er al de rest van de ingrediënten aan toe en smaak af met peper en herbamare.

Meng voor het glazuur alles in een kom en hou apart.

Neem een kleine bakvorm of een muffinvorm voor individuele broodjes en doe er het linzen mengsel in. Glaceer met een borsteltje de bovenkant van het broodje. Zet de broodjes in de oven voor ongeveer een kwartier, haal ze eruit en glaceer ze nog een keertje. Bak ze nog eens een kwartier af. Haal ze uit de oven en glaceer voor de laatste maal. Nu mogen ze uit de bakvorm en ze klaar om van te smullen!

Eet smakelijk!

 

INGREDIËNTEN:

  • 50gr groene linzen
  • 50gr gehakte walnoten
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 50gr selderblokjes
  • 1/2 geraspte appel
  • 50gr geraspte wortel
  • 1 el rozijnen
  • 1 el havermeel
  • 1 tl verse tijm
  • peper en herbamare
  • 1/3 tl chilivlokken

 

Voor het glazuur:

  • 1 el ketchup
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1/2 tl appeldiksap
  • 1/2 tl balsamicoazijn
  • 1/2 tl sojasaus