Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Bonenschotel

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Week de bonen in tweemaal zoveel water en laat ze een nacht rusten. Spoel de bonen af en kook ze in gezout water. Wanneer deze gaar zijn zet je ze even aan de kant zodat ze wat kunnen rusten in hun kookvocht. Was de groenten met een groentenborsteltje en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180°. Neem een ovenbestendige pot en giet wat olijfolie op de bodem. Pers 2 tenen look uit en bakt deze tot ze een goudgele kleur hebben. Voeg 3el van de bonen bij en prak ze met een vork of pureestamper tot een smeuïge massa. Dit zorgt voor een mooie binding. Doe de groenten erbij en breng op smaak met currypoeder, komijnpoeder en de bouillon. Schep er de bonen bij met hun vocht en zorg dat deze net onder staan. Roer nog eens goed om. Bedek met een deksel en plaats de pot in de oven. Laat alles sudderen voor een uurtje en uw gerecht is klaar!
Een heerlijk recept voor de koude winterdagen.
Smakelijk!

INGREDIENTEN:

  • 50gr. gedroogde zwarte bonen
  • 50gr. gedroogde witte bonen
  • 50gr. gedroogde rode bonen
  • 1 grote rode biet
  • 2 grote wortelen
  • 1 blauwe raap
  • 1 gele raap
  • 1 koolrabi
  • 4 tenen look
  • 1tl curry madras
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl bouillonpasta (morga)

 

Veganistische linzenkroket

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Kook de linzen in 300ml water samen met de groentenbouillon. Snijd de wortel, paprika en courgette in fijne blokjes. Snipper de ui en pel de look. Zet een braadpan op medium vuur en stoof de ui tot ze goudgeel is, pers er de look over en voeg de blokjes groenten erbij. Stoof dit tot alle groenten gaar zijn. Kruid de groenten met de paprikapoeder, oregano, chilivlokken, herbamare en peper.

Wanneer de linzen bijna gaar zijn mag je de haver eraan toevoegen, dit zal het geheel binden. Laat het nog even koken tot de haver ook gaar is ( er mag geen kookvocht meer overblijven). Doe de linzen-havermengeling in een mengkom en voeg de groenten eraan toe, werk af met tomatenpuree. Meng alles goed tot je een vaste consistentie hebt. Zet het voor ongeveer een uurtje in de koelkast.

Wanneer de vulling koud is kan je beginnen vormen. Neem ongeveer één grote eetlepel van de vulling in je hand en rol tot een balletje, duw het dan met je beide handpalmen een beetje plat tot je een kleine burger verkrijgt en rol het nadien in de rijstkruim. Herhaal dit tot de vulling op is.

Bak de kroketjes 3 min. aan beide zijde in een hete pan met kokosolie. Je kan ze serveren met een frisse salade of gewoon zo als snackje!

Smakelijk!

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 100gr. bruine linzen
  • 50gr. fijne haver
  • 1tl. groentenbouillon ( Morga )
  • 1tl. tomatenpuree
  • 1tl. paprikapoeder
  • 1/2tl. oregano
  • 1/3tl. chilivlokken
  • Rijstkruim ( organ ) om te paneren

 

Geglaceerd linzenbroodje

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Verwarm de oven op 170°C. Kook de linzen tot ze bijna puree zijn, rooster de walnoten 5min. in de oven en week het lijnzaad in water. Sauteer ondertussen de ui en look in een braadpan, voeg er de groenten en rozijnen aan toe en laat nog 5min. stoven tot alles gaar is. Giet de linzen af en meng met de groenten. Voeg er al de rest van de ingrediënten aan toe en smaak af met peper en herbamare.

Meng voor het glazuur alles in een kom en hou apart.

Neem een kleine bakvorm of een muffinvorm voor individuele broodjes en doe er het linzen mengsel in. Glaceer met een borsteltje de bovenkant van het broodje. Zet de broodjes in de oven voor ongeveer een kwartier, haal ze eruit en glaceer ze nog een keertje. Bak ze nog eens een kwartier af. Haal ze uit de oven en glaceer voor de laatste maal. Nu mogen ze uit de bakvorm en ze klaar om van te smullen!

Eet smakelijk!

 

INGREDIËNTEN:

  • 50gr groene linzen
  • 50gr gehakte walnoten
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 50gr selderblokjes
  • 1/2 geraspte appel
  • 50gr geraspte wortel
  • 1 el rozijnen
  • 1 el havermeel
  • 1 tl verse tijm
  • peper en herbamare
  • 1/3 tl chilivlokken

 

Voor het glazuur:

  • 1 el ketchup
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1/2 tl appeldiksap
  • 1/2 tl balsamicoazijn
  • 1/2 tl sojasaus