Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Thaise groene curry

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Neem een wok en zet deze op een groot vuur. Doe het zakje kokoscrème in de wok en giet er een scheutje water bij (zo kan de kokoscrème niet verbranden!). Roer totdat je een vaste crème krijgt. Voeg de groene curry bij de kokoscrème en roer gedurende 2 minuten. Giet er nu de kokosmelk bij en zet het vuur wat lager. Nu kan je de groenten en het vlees voorbereiden. Kuis de gember en snij in dunne plakjes. Kneus het witte gedeelte van het citroengras met de achterkant van je mes (zo komen de aroma’s makkelijker vrij). De aubergine mag je in blokjes van ongeveer 2×2 snijden. Verwijder het steeltje van de shiitake en snij het hoedje in 4 partjes, de mini-mais snij je overlangs in 2. Zet het vuur van de wok terug hoger. Doe als eerste het citroengras en de gember in de wok. Voeg de aubergineblokjes erbij en laat dit even garen.
Nu mag je al de boontjes, sugar snaps, peultjes, mais en shiitake mee in de wok gooien. Dit mag je allemaal een tijdje laten garen en regelmatig omroeren. Voor de spicy lovers onder ons; voeg er eventueel wat chilipeper bij of nog een extra lepel currypasta. De sojascheuten doe je er bij vlak voor je alles uit de wok haalt. Verdeel de curry over de 4 borden en scheur er de thaise basilicum en koriander over.
Serveer er wat gestoomde jasmijn rijst bij on the side.

INGREDIËNTEN

  • 250g kip/tofu/varken/rund/…
  • 2el groene curry (Amaizing)
  • ½ duim gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 handvol thaise basilicum
  • 1 handvol koriander
  • 1 zakje kokoscrème (Rapunzel)
  • 400ml kokosmelk (Rapunzel)
  • ½ aubergine
  • Handvol sugar snaps
  • Handvol groene boontjes
  • Handvol peultjes
  • 5 mini mais
  • 250g Sojascheuten
  • 250g Shiitake champignons

 

Bonenschotel

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Week de bonen in tweemaal zoveel water en laat ze een nacht rusten. Spoel de bonen af en kook ze in gezout water. Wanneer deze gaar zijn zet je ze even aan de kant zodat ze wat kunnen rusten in hun kookvocht. Was de groenten met een groentenborsteltje en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180°. Neem een ovenbestendige pot en giet wat olijfolie op de bodem. Pers 2 tenen look uit en bakt deze tot ze een goudgele kleur hebben. Voeg 3el van de bonen bij en prak ze met een vork of pureestamper tot een smeuïge massa. Dit zorgt voor een mooie binding. Doe de groenten erbij en breng op smaak met currypoeder, komijnpoeder en de bouillon. Schep er de bonen bij met hun vocht en zorg dat deze net onder staan. Roer nog eens goed om. Bedek met een deksel en plaats de pot in de oven. Laat alles sudderen voor een uurtje en uw gerecht is klaar!
Een heerlijk recept voor de koude winterdagen.
Smakelijk!

INGREDIENTEN:

  • 50gr. gedroogde zwarte bonen
  • 50gr. gedroogde witte bonen
  • 50gr. gedroogde rode bonen
  • 1 grote rode biet
  • 2 grote wortelen
  • 1 blauwe raap
  • 1 gele raap
  • 1 koolrabi
  • 4 tenen look
  • 1tl curry madras
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl bouillonpasta (morga)

 

Risotto met waterkers

door Het Natuurhuis in Comments: 0

Snipper de ui en stoof ze aan in een diepe pan in olijfolie, op een middelhoog vuurtje.  Doe de risottorijst mee in de pan en roer alles tot de korrel er glazig uitziet.  Blus dit met witte wijn en laat de wijn inkoken.  Nu kan je beetje bij beetje (pollepel) de bouillon hieraan toevoegen.  Je moet wel telkens na elke lepel alles omroeren totdat de bouillon in de rijst is getrokken.  Herhaal dit bij elke lepel bouillon die je in de pan doet. Was ondertussen de bussel waterkers.  Snij deze nadien fijn.

Zet een 2de pan op het vuur om de zonnebloempitten te roosteren.  Hiervoor heb je GEEN olie nodig.  De pitjes mogen zo in de pan, maar let er wel op dat je ze regelmatig omroert zodat ze niet aanbranden!  Van zodra ze geroosterd zijn zet je de pan van het vuur.

Strooi de parmezaanse kaas over de risottorijst, roer alles eens goed om totdat de kaas gesmolten is.  Nu mag je de waterkers erbij voegen en weer roer je alles goed om.

Doe de risotto in een diep bord en strooi pas als laatste de geroosterde zonnebloempitjes erover.

Laat het smaken!

INGREDIËNTEN:

  • 1 ui
  • 2 dl witte wijn
  • 1/2l groentenbouillon
  • 100gr risottorijst
  • 1 bussel waterkers
  • geraspte parmezaanse kaas
  • hand vol zonnebloempitten