Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Bonenschotel

door Kris Verheyen in Comments: 0

Week de bonen in tweemaal zoveel water en laat ze een nacht rusten. Spoel de bonen af en kook ze in gezout water. Wanneer deze gaar zijn zet je ze even aan de kant zodat ze wat kunnen rusten in hun kookvocht. Was de groenten met een groentenborsteltje en snij ze in partjes. Verwarm de oven voor op 180°. Neem een ovenbestendige pot en giet wat olijfolie op de bodem. Pers 2 tenen look uit en bakt deze tot ze een goudgele kleur hebben. Voeg 3el van de bonen bij en prak ze met een vork of pureestamper tot een smeuïge massa. Dit zorgt voor een mooie binding. Doe de groenten erbij en breng op smaak met currypoeder, komijnpoeder en de bouillon. Schep er de bonen bij met hun vocht en zorg dat deze net onder staan. Roer nog eens goed om. Bedek met een deksel en plaats de pot in de oven. Laat alles sudderen voor een uurtje en uw gerecht is klaar!
Een heerlijk recept voor de koude winterdagen.
Smakelijk!

INGREDIENTEN:

  • 50gr. gedroogde zwarte bonen
  • 50gr. gedroogde witte bonen
  • 50gr. gedroogde rode bonen
  • 1 grote rode biet
  • 2 grote wortelen
  • 1 blauwe raap
  • 1 gele raap
  • 1 koolrabi
  • 4 tenen look
  • 1tl curry madras
  • 1tl komijnpoeder
  • 1tl bouillonpasta (morga)

 

Risotto met waterkers

door Kris Verheyen in Comments: 0

Snipper de ui en stoof ze aan in een diepe pan in olijfolie, op een middelhoog vuurtje.  Doe de risottorijst mee in de pan en roer alles tot de korrel er glazig uitziet.  Blus dit met witte wijn en laat de wijn inkoken.  Nu kan je beetje bij beetje (pollepel) de bouillon hieraan toevoegen.  Je moet wel telkens na elke lepel alles omroeren totdat de bouillon in de rijst is getrokken.  Herhaal dit bij elke lepel bouillon die je in de pan doet. Was ondertussen de bussel waterkers.  Snij deze nadien fijn.

Zet een 2de pan op het vuur om de zonnebloempitten te roosteren.  Hiervoor heb je GEEN olie nodig.  De pitjes mogen zo in de pan, maar let er wel op dat je ze regelmatig omroert zodat ze niet aanbranden!  Van zodra ze geroosterd zijn zet je de pan van het vuur.

Strooi de parmezaanse kaas over de risottorijst, roer alles eens goed om totdat de kaas gesmolten is.  Nu mag je de waterkers erbij voegen en weer roer je alles goed om.

Doe de risotto in een diep bord en strooi pas als laatste de geroosterde zonnebloempitjes erover.

Laat het smaken!

INGREDIËNTEN:

  • 1 ui
  • 2 dl witte wijn
  • 1/2l groentenbouillon
  • 100gr risottorijst
  • 1 bussel waterkers
  • geraspte parmezaanse kaas
  • hand vol zonnebloempitten