Call us toll free: 03/233 23 56
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free: 03/233 23 56

Op 2 januari 1977 opende natuurkost (nu Het Natuurhuis) zijn deuren op de Bredabaan in Merksem. Al gauw werd het kleine dieetwinkeltje aangevuld met biologische voeding, natuurlijke cosmetica, kruiden en voedingssupplementen. Want wie biologisch eet, wil zich natuurlijk ook met natuurlijke middelen verzorgen en versterken!

Omdat we het altijd al belangrijk vonden om onze klanten deskundig te begeleiden, werden jarenlang cursussen gevolgd in binnen- en buitenland.

winkel

Ondertussen groeide de biologische sector en groeide ook de bekendheid van onze winkel. Stilaan barstte het winkeltje uit zijn voegen en werd een verhuis noodzakelijk.

We vonden een geschikt pand achter de hoek in de Oude Bareellei. Er was ook plaats om zelf te produceren en de eerste broden en koeken werden hier gebakken! Maar ook hier duurde het niet lang voor er een acuut tekort aan ruimte was. 500 meter verderop werd een nieuw pand gevonden van maar liefst 1.200m² en in september 1991 opende Natuurkost zijn deuren in de Eethuisstraat 136-140.

In 2004 werd Natuurkost omgedoopt tot Het Natuurhuis.

Ondertussen waren ook de kinderen het team komen versterken en groeide de ambitie om een tweede winkel te openen in het Antwerpse. Na een jarenlange zoektocht was het in oktober 2004 eindelijk zover! In de Otto Veniusstraat, een zijstraat van de Meir, het commerciële centrum van Antwerpen, vonden we een pand dat volledig aan onze eisen voldeed: centrale ligging, voldoende oppervlakte, parkeermogelijkheden en de aanwezigheid van openbaar vervoer. Met volle moed begonnen we aan de verbouwingen en op 21 maart 2005 opende Het Natuurhuis Antwerpen zijn deuren.

Nu, nog eens 11 jaar later, zijn we nog steeds niet blijven stilzitten.  In de winkel in de Otto Veniusstraat is er ondertussen een ecologisch schoonheidssalon en kapsalon, Natuurlijk Mooier, waar er enkel gewerkt wordt met natuurlijke producten.

Ook in de zomer van 2016 staat er heel wat te gebeuren! We openen niet alleen in Hopland een biologische bistro waar er dagelijks verse soepen, biologische gerechten, sapjes, enz … op de kaart staan, maar ook onze 3de winkel in de Verlatstraat in Antwerpen. Gelegen op het Zuid tussen het Museum van Schone Kunsten en de Vlaamse Kaai gaan we een totale winkeloppervlakte voorzien van 985m2, 14 ondergrondse parkeerplaatsen en 27 fiets staanplaatsen.  Wie weet wat de toekomst nog allemaal brengt!

En niet te vergeten; je kan voortaan ook online shoppen via onze webshop.